SEC, Ripple’a Karşı Ortaya Attığı Suçlamaları Geri Alabilir!

SEC, Ripple’a Karşı Ortaya Attığı Suçlamaları Geri Alabilir!

Kripto paraya odaklanmış bir risk sermayesi firmasının kurucusu olan Yassin Mobarak, ABD menkul kıymet düzenleyicisi SEC’in Ripple’a karşı başlattığı davanın, kuruluşun kendi yolsuzluklarını aydınlatma riski taşıdığına dikkat çekiyor. Mobarak, bu durumun davanın SEC’in lehine olmadığını gösterdiğini belirtiyor.

Mobarak, SEC’in kötü sonuçlardan sakınmak için Ripple’a karşı olan suçlamalarını geri çekme olasılığını dile getirdi. Ona göre SEC, kripto dünyasındaki düzenleme belirsizliğini devam ettirmek amacıyla Ripple‘a karşı bu davayı kullanıyor.

2020 Aralık’ta patlak veren Ripple-SEC meselesi, son dört ayda Ripple lehine iki kritik gelişmeye tanık oldu.

ripple
sec, ripple'a karşı ortaya attığı suçlamaları geri alabilir! 2

Yatırımcı Yassin Mobarak’tan Ripple ve SEC Yorumu

Dizer Capital’in kurucusu ve kripto alanında tanınmış bir yatırımcı olan Yassin Mobarak, SEC’in Ripple ve CEO’su Brad Garlinghouse’a yönelik suçlamaları bırakabileceğini öne sürüyor.

Mobarak, bu davada, SEC’in olumsuz hareketlerinin gün yüzüne çıkabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, davada şu ana kadarki gelişmelerin Ripple’ın konumunu güçlendirdiğini ve SEC’in prestijini olumsuz etkilediğini vurguladı. Mobarak şöyle devam etti: “Bu davanın bir an önce sonlandırılmasını istiyorlar, böylece kripto para dünyasındaki belirsizliği sürdürebilirler.”

Ancak Twitter’daki kripto topluluğu, SEC’in davayı geri çekme olasılığının düşük olduğu görüşünde. Kimileri ise SEC’in davanın süresini olabildiğince uzatmak isteyeceğini düşünüyor.

Ripple-SEC Meselesinde Neler Oldu?

SEC 2020’nin sonunda, Ripple’ı XRP üzerinden kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmakla itham etti. Üç yıldan uzun süredir devam eden bu dava, hem Ripple’ı hem de kripto sektörünü olumsuz etkiledi.

Yargıç Analisa Torres 2023’ün Temmuz ayında, Ripple’ın ikincil piyasa XRP satışlarını menkul kıymet olarak kabul etmeyeceğine karar verdi. Bu kararla Ripple, SEC karşısında büyük bir zafer kazandı. Ancak süreç tamamlanmadı.

Eylül’ün başında SEC, bu karara itirazda bulundu. Fakat 3 Ekim’de Yargıç Torres, SEC’in itirazını reddetti, böylece Ripple, kısa süre içerisinde ikinci bir zafer daha elde etti.

Ripple ve SEC arasındaki davada bir sonraki oturumun tarihi 23 Nisan 2024 olarak ayarlandı.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen TelegramInstagram ve X hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.